Съобщение за разделно събиране на строителни отпадъци
СЪОБЩЕНИЕ
 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ГРАД АКСАКОВО,

 

Община Аксаково въвежда експериментално нова услуга за жителите на гр. Аксаково за разделно събиране на строителни отпадъци (тухли, бетон, фаянс и др. под.), образувани от вътрешни текущи ремонти на домовете. За целта е поставен контейнер (с обем 6 м3) за строителни отпадъци на площадката до стадиона в гр. Аксаково.

 

При запълване контейнера ще бъде извозван до „Регионална система за управление на отпадъците в регион Варна“, землище с. Въглен, където е изградена и вече функционтира рециклираща система за строителни отпадъци.

 

Контейнера е предназначен само за строителни отпадъци (тухли, бетон, фаянс и др. под.) Забранено е изхвърлянето на други видове отпадъци (битови, отпадъци от опаковки, стъкло и др.) в контейнера за строителни отпадъци.

 

Забранява се изхвърлянето на строителни отпадъци: в сивите контейнери за битови отпадъци, в жълтите контейнери за отпадъци от хартия, картон и метални опаковки, в зелените контейнера за стъкло и в тъмнозелените контейнери за зелени (растителни) отпадъци.

 

За повече информация за разделното събиране на битовите отпадъци: интернет страницата на Община Аксаково и на тел. 052/76 20 66, вътр. 138.

 

 

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ

Търсене
ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - АКСАКОВО
Платете бързо и лесно задълженията си към община Аксаково чрез мобилното приложение iCard. Изтеглете го безплатно от Google Play и App Store.