Новини
Проект „Целево подпомагане с топъл обяд в Община Аксаково“ се удължава до края на годината
10.11.2020

Проект „Целево подпомагане с топъл обяд в Община Аксаково“ се удължава до края на годината

 

Със Заповед № РД-06-38/21.10.2020 г. на министъра на труда и социалната политика е удължено действието на Целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ до  края на годината. Община Аксаково е заявила желанието си пред Агенцията за социално подпомагане за удължаване продължителността на Проект „Целево подпомагане с топъл обяд в Община Аксаково ” до 31.12.2020 г., като предстои сключване на допълнително споразумение към договора за реализирането му.

Програмата е изцяло финансирана от Агенцията за социално подпомагане и сe реализира на територията на Община Аксаково. Тя се осъществява благодарение на „Общинско социално предприятие за обществено хранене „Домашен социален патронаж – Аксаково.

От услугата по предоставяне на топъл обяд ще продължат да се възползват 170 нуждаещи се лица – потребители по проекта, разпределени в трите целеви групи:

  • Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат на заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
  • Уязвими лица, в. т. ч и възрастни над 65 г., без доходи или с доходи под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях, и в условията на извънредно положение, обявено за страната, не са в състояние да си осигурят прехраната.
  • Лица с ниски доходи, под линията на бедност определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.

 

Всеки работен ден  „Общинско социално предприятие за обществено хранене „Домашен социален патронаж – Аксаково доставя до дома на потребителите супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

 

Към момента капацитетът на програмата е запълнен, за включване към списъка на чакащите може да се обръщате на тел. 089 463 634- Маргарита Кирилова.

Търсене
ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - АКСАКОВО
Платете бързо и лесно задълженията си към община Аксаково чрез мобилното приложение iCard. Изтеглете го безплатно от Google Play и App Store.