Новини
Олимпийски игри в гр. Аксаково
20.08.2019

 

На 20 август 2019 г.  за втора поредна година се проведоха „Олимпийски игри за всички“ в гр. Аксаково в рамките на проект  „Общите спортове-състезанието между поколенията като мотивация за спорт и здравословен начин на живот на възрастните граждани“, финансиран от Европейската програма ЕРАЗЪМ+ Спорт, който цели да промотира активния начин на живот сред хората на възраст над 60 години, мотивирайки ги да практикуват физически упражнения. Община Аксаково е партньор по проекта на  община Сервейра, Португалия, с която заедно изпълнява втори международен проект към Европейската комисия.

В игрите се включиха участници на възраст над 60 години в дисциплините лека атлетика, футбол, волейбол, дърпане на въже, баскетбол, народна топка.

инж. Атанас Стоилов- Кмет на община Аксаково поздрави участниците и награди най-възрастният участник в Олимпийските игри – Иванка Томова.

Участниците заявиха, че с удоволствие се включват в тренировките и в Олимпийските игри и благодарят на община Аксаково за възможността да спортуват и да водят активен спортен и социален живот в пенсионна възраст.

 

 

 

 

 

 

Търсене
ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - АКСАКОВО
Платете бързо и лесно задълженията си към община Аксаково чрез мобилното приложение iCard. Изтеглете го безплатно от Google Play и App Store.